15 Comments

  1. Totalnie mnie zaskoczyłaś tym przepisem, fajnie ,że przekazałaś przy okazji garść potrzebnej wiedzy , bo przede wszystkim zastanawiałam się, czy węgiel nie zmienia smaku, zapachu.
    Takie maleństwa są akurat do Twoich past kolorowych, pięknie , podziwiam. A z przepisu z pewnością skorzystam, ale w innej wersji, wkrótce będą na blogu. POzdrawiam

    • Nie piekłam z mąką kokosową, jednak szybka inspekcja internetu daje podpowiedź, że w przypadku pieczenia nie należy przekraczać 20% zawartości mąki kokosowej. Czyli, jeśli chodzi Ci o wypiek bezglutenowy, to najlepiej użyć mieszanki chlebowej i piątą część zamienić na mąkę kokosową.
      Mąka kokosowa jest też bardziej tłusta, ale to w żaden sposób nie wpływa na koloryzację. Wypieki z dodatkiem tłuszczu mają nieco intensywniejszy kolor.

Comments are closed.