10 komentarzy

  1. Kocham falafele. Twój przepis szczególnie przypadł mi do gustu. 🙂 Zapraszam na swój blog kulinarny. 🙂

  2. AsiaF

    Witam. Czy sprawdzała Pani możliwość pieczenia ich w piekarniku zamiast smażenia na patelni ?
    (wiadomo że wiele osób chciałoby maksymalnie ograniczyć tłuszcz)

    • Można je upiec w piekarniku. Mój aktualnie nie działa, a falafele lubię, więc tradycyjnie je usmażyłam.
      Do pieczenia wygodniej będzie zrobić kotleciki, a nie kuleczki. Ustawiamy piekarnik na 180 – 190 stopni i pieczemy, z jednej strony ok. 15 – 20 minut, następnie odwracamy i 10 – 15 minut dopiekamy.

    • O! Dziękuję 🙂

      Soda do namaczania – nigdy o niej nie pamiętam na etapie wrzucania cieciorki do wody. 🙂

Comments are closed.