2 komentarze

  1. Historię i tę prawdziwą i legendę (zauroczył mnie ten fragment o Ojcu Paolo) przeczytałam jednym tchem, nawet reakcje Maillarda za pomocą wujka Google poznałam pokrótce, choć aminokwasy i cukry interesują mnie tyle co zeszłoroczny śnieg 🙂
    Precle gotowałam i piekłam , zapraszam na nie do mnie.
    Pozdrawiam

    • Twoje wyglądają absolutnie przeuroczo 🙂 Mam już zaplanowane wiązanie precelków, popodglądam sobie jeszcze u Ciebie. Reakcja Maillarda jest dla mnie na pograniczu Czarnej Magii, choć po zastanowieniu chyba o Czarnej Magii wiem więcej niż o chemii. 😀 Jednak link jest, zapoznać się można, kto wie… może ktoś przetłumaczy z chemicznego na nasze i dowiemy się dlaczego precelki są brązowe? 🙂

      Dziękuję za odwiedziny i pozdrawiam

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *