7 komentarzy

    • Dziękuję Wam 🙂
      I zapraszam, spróbujcie same 🙂 Naprawdę warto zaskoczyć rodzinę marchewkami na śniadanie.

  1. Maria

    Naprawdę, rewelacyjne.Mogłabym spróbować zrobić sama,ale prawa ręka mi niedomaga. Może uda mi się.

  2. ewa

    Witam.Nie wiem czy dobrze zrozumialam,czy z podanych skladnikow wyjdzie tylko 6 marchewek? i jeszcze jedno pytanie:chcialabym zrobic takie marchewki na Wielkanoc,ale bede bardzo zajeta i chcialabym je zrobic pare dni wczesniej oczywiscie bez nadziewania,czy takie gotowe upieczone moga czekac pare dni? Jesli tak to ile wczesniej nalezaloby je upiec?

    • Tak, z podanych proporcji wychodzi 6 marchewek. Wbrew pozorom, całkiem sporo ciasta zużywa się na pojedynczą marchewkę.

      Co do wcześniejszego przygotowania – ciasto francuskie nie nadaje się do dłuższego przechowywania, przynajmniej upieczone. Chyba najlepiej byłoby zrobić marchewki (np. na rożku zrobionym z folii aluminiowej) i tak zamrozić. A upiec je po wyjęciu, tak na godzinę przed podaniem.

Comments are closed.