Bardzo proste, bardzo szybkie i bardzo dietetyczne „coś na ząb”. Fantastyczne na ciepło i bardzo dobre na zimno. Przekąska idealna.
Składniki:
pierś z indyka
pomidorki cherry
ser pleśniowy typu Brie
sól
pieprz ziołowy
kilka listków świeżego oregano
Wykonanie:
- Pierś indyka kroimy na niewielkie kawałki. Lekko posypujemy solą i pieprzem, rozbijamy. Smażymy ok. 3 minut z obu stron.
- Kawałki mięsa układamy na blasze (podkładka silikonowa, papier do pieczenia, delikatnie natłuszczony ruszt piekarnika). Na nich plasterek sera i pomidora. Posypujemy solą i pieprzem, dodajemy oregano.
- Piekarnik rozgrzewamy do 200o i zapiekamy nasze przekąski. Około 10 minut.
Smacznego!
(Visited 1 794 times, 1 visits today)
Z chęcią zjadłabym takie kanapeczki 🙂 Bardzo apetycznie to wygląda!
Pozdrawiam 🙂