Na obiad dziś rzecz absolutnie banalna. Udka z kurczaka z ziemniakami. I sałata zielona. Ale, przyznaję, jest to pretekst do przedstawienia Wam pewnego projektu.

Strona z przyprawami.

Każde danie, nawet najbardziej banalne może zmienić się w prawdziwą ucztę, gdy tylko dodamy przypraw. Kurczak z karamonem? A może z papryką? Słodką? Ostrą? Wędzoną? A może odrobina kurkumy? Nie, jednak tradycyjnie z pieprzem. Ale którym?!

Jedno danie, setki możliwości.

I, aby w tych możliwościach nie pobłądzić, spróbuję stworzyć swoisty przewodnik po przyprawach. Tych, których używam, tych, które tworzę, tych, których unikam. I dlaczego. Mam nadzieję, że się spodoba i że będziecie mieć własne propozycje, które z przypraw powinnam opisać.

 

Zapraszam do zielnika.

 

 


(Visited 179 times, 1 visits today)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *